Rapport om Trumps anti-videnskab

Skovbrandene i Californien skyldes dårlig skov-forvaltning, sagde præsident uden et ord om global opvarmning. Og da 380 forskere rapporterede for NVA4 (National Climate Assessment4) med alarmerende varsel om et USA i fremtiden med miljøproblemer og økonomisk stagnation på grund af stigende have og længere tørkeperioder (SE RAPPORT), affærdigede præsident Trump rapporten: ”Jeg tror ikke på den, jeg tror ikke på den”.  

 Embedsmanden, som skal forvalte USA’s miljøpolitik, kommer med lignende meldinger. Ryan Zinke er chef for USA’s indenrigs-miljødirektorat (Dept. of the Interior). Han sagde, at rapporten “er baseret på ekstreme scenarier” selv om den er baseret på samme kriterier som tidligere rapporter. Og så er alarmerende klimaforskere i øvrigt bare motiveret af at score kassen…

Zinkes gerninger er netop blevet udstillet i en rapport fra UCS (Union of concerned Scientists): Zinkes forvaltning er i de seneste to år drevet af en anti-videnskabelig tilgang, hvor forskeres rapporteringer underordnes økonomiske interesser i kul, gas og bensin. Miljødirektoratet underminerer vidensbaseret forvaltning og regulering. Ledelsen undertrykker eller redigerer kritiske rapporter, fyrer eller marginaliserer forskere, som kommer frem med  ubekvemme fakta. Forvaltningen er ideologiseret, når man nægter at forholde sig til årsagerne til den globale opvarmning, altimens 24 pct. af alle USA drivhusgasser stammer fra CO2-udledning fra fossile brændsler. Osv.

Rapporten dokumenterer, at Zinke har aflyst videnskabelige studier i kul-industriens helbredsrisiko, lader politisk udpegede uden videnskabelig baggrund lave reviews på rapporter, ignorerer at analyse af klimaændringer er miljødirektoratets lovbestemte opgaver, skjuler ubekvemme klimafakta ved at udsætte eller censurere rapporter m.m. (SE UCS-RAPPORT)

Zinke har fyret kritiske forskere og embedsmænd. En af dem kalder det anti-science: ”Det er barske tider at være statslig miljøforsker – eller embedsmand! Trump-administrationen sætter videnskaben i spændetrøjer, benægter klima-forandringerne som menneskeskabte og udhuler beredskabet, der skal beskytte amerikaneres sundhed, sikkerhed og naturressourcer”, mener eks-direktør i miljødirektoratet Joel Clement. Han blev udrenset få måneder efter Trumps tiltræden. (SE SCIENTIFIC AMERICAN)